2011. január 3., hétfő

Trüffeles rombusz


Az abszolút nyerő karácsonyi édesség nálunk. Attila bármennyit meg tud enni belőle és idén már a lányok is bőszen tömték befelé.

A recept egy évekkel ezelőtti Tina magazin karácsonyi számában jelent meg, de nem tudom pontosan melyikben, mert egy fénymásolt lapom van belőle, így csak azt tudom, hogy 20. oldalon volt a recept.

Hozzávalók:

15 dkg tejcsoki
17-18 dkg étcsoki
1 dl tejszín
3-4 evőkanál mandulalikőr (én keserűmandula aromát használok hozzá)
5 dkg kókuszzsír
5 dkg vaj
5 dkg natúr pisztácia
20 dkg marcipánmassza (nálunk zöld)
5 dkg porcukor

A kétféle bevonót darabokra tördeljük és egy kicsit félreteszünk a díszítéshez belőle. A maradékot a vízfürdőben megolvasztjuk. A tejszínt és a likőrt felmelegítjük, hozzáadjuk a kókuszzsírt és a vajat, majd ha megolvadt, akkor a csokoládét. Kihűlés után legalább egy órára hűtőbe tesszük. Ha esetleg nincs időnk/kedvünk kókuszzsír után rohangálni (bioboltba), akkor nyugodtan helyettesítsük vajjal. (ne margarinnal) A finomra darált pisztáciából egy keveset félreteszünk, a többit a marcipánnal és a porcukorral összegyúrjuk. A masszából két 16*19 cm-es lapot nyújtunk. Az elsőt megkenjük a trüffelkrémmel, ráborítjuk a másodikat. Két órára hűtőbe tesszük. A félretett csokit megolvasztjuk és levágott sarkú nejlonzacskóból csíkokat csorgatunk a rombuszokra (esetleg téglalapokra v. kockákra) vágott bonbonokra. Pisztáciával megszórjuk. Ha valaki nem szereti, a pisztácia nyugodtan elhagyható. Érdemes rögtön dupla vagy tripla adagot készíteni belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése