2012. március 19., hétfő

Zeller krémleves


1 zeller gumó (kb. 60 dkg nálam)
két közepes burgonya (kb. fele súlyú, mint a zeller)
1 tk. vegeta
só, fehérbors
kb. 250 ml főzőtejszín
olívaolaj

A zellert és a krumplit megmosom, megpucolom és apró kockákra vágom. Kevés olívaolajon megpirítom, majd felöntöm kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi, és beleteszem a fűszereket. Fedő alatt kis lángon párolom. Mikor megpuhult botmixerrel simára dolgozom és felöntöm a tejszínnel. Összeforralom és készen is van. A sűrűségén a tejszín mennyiségének a növelésével lazíthatunk, nálam azért ilyen sűrű, mert csak a Pici eszi és így kevésbé csöpög.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése