2012. június 27., szerda

Egreses-ribizlis mascarpone kocka

Hozzávalók:
babapiskóta
1 rúd vanília
1,5 dl tej
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
porcukor ízlés szerint
5 dkg egres
0,5 dl ribizliszörp
5dkg ribizli

A tejet a darabokra vágott vaníliarúddal felforralom, majd lehűtöm kicsit.


A tejszínt kemény habbá verem, összekeverem a krémsajttal, a héjából kinyomkodott egres belével, a szörppel és ízlés szerint porcukorral. A szörp elhagyható, nálam éppen akkor készült, mikor a süti, ezért  kéznél volt. Négyzet alakú tortaforma aljára kevés krémet kentem, majd kiraktam a vaníliás tejbe mártogatott babapiskótával, erre került a maradék krém. A tetejét ribizlivel szórtam meg. (és csorgattam rá egy kevés ribizliszörpöt)
Szeletelés előtt 2-3 órát a hűtőben pihent.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése