2012. október 28., vasárnap

Almás-diós-fehércsokis muffin

Hozzávalók:

7,5 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 ek. kakaópor
5 dkg cukor
4 dkg olvasztott vaj
1 tojás
0,5 dl barackbefőtt lé (tej, tejszín, gyümölcslé)
nagy alma reszelve
1 rúd vanília kikapart magjai
5 dkg durvára vágott dió
3 dkg durvára vágott fehércsoki


A tojást, vajat és cukrot habosra kevertem a vaníliamagokkal együtt, beletettem a lisztet, sütőport, kakaót, az almát és a baracklevet. Simára kevertem.
Beleforgattam a diót és muffinpapírral bélelt muffintepsibe kanalaztam. A közepébe nyomkodtam a csokidarabokat és 20 perc alatt forró sütőben megsütöttem.
Ez elég kicsi adag, szóval nyugodtan lehet duplázni/triplázni a mennyiségeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése