• 20 dkg sovány túró (lehetőleg finom szemcsés, vagy törjük át)
• 10 dkg cukor
• 8 ek olaj
• 6 ek tej
• 1 tojás
• 1 cs vaníliacukor( én egy fél rúd vanília kikapart magjait használtam)
• 1 csipetnyi só
• 40 dkg liszt
• 1 cs + 2 tk sütőpor
• mazsola a szemekhez
• mázhoz: 4 ek citromlé, 15 dkg porcukor
• továbbá liba alakú tésztaszaggató (vagy sablon)
Elkészítés:
1. A túróhoz fokozatosan adjuk hozzá az olajat, tejet, cukrot, vaníliacukrot és a sót.
Ezután tegyük bele a sütőport majd a liszt 2/3-át, keverjük el. A maradék 1/3 liszttel
kézzel gyúrjuk jól össze (ezt a részt a gyerekek imádni fogják).
2. Lisztezett deszkán a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk ki a libákat, majd
tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Szemként tegyük a libákra egy-egy mazsolát.
3. Előmelegített, 200 fokos sütő középső részén 12-15 percig sütjük. Ha túlzottan
bebarnulnának, a sütési idő végén tegyünk a libákra alufóliát.
4. A kihűlt libákat a citromlé+porcukor mázzal kenjük be.
1. A túróhoz fokozatosan adjuk hozzá az olajat, tejet, cukrot, vaníliacukrot és a sót.
Ezután tegyük bele a sütőport majd a liszt 2/3-át, keverjük el. A maradék 1/3 liszttel
kézzel gyúrjuk jól össze (ezt a részt a gyerekek imádni fogják).
2. Lisztezett deszkán a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Vágjuk ki a libákat, majd
tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Szemként tegyük a libákra egy-egy mazsolát.
3. Előmelegített, 200 fokos sütő középső részén 12-15 percig sütjük. Ha túlzottan
bebarnulnának, a sütési idő végén tegyünk a libákra alufóliát.
4. A kihűlt libákat a citromlé+porcukor mázzal kenjük be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése