- csoki marcipánbevonattal
- gesztenyemousse
- fekete erdő
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott meggy
5 dl tejszín
1,5 dl tej
1 rúd vanília
15 dkg gesztenyemassza
15 dkg tejcsokoládé
kristálycukor
6 lap zselatin
10 dkg vaj
porcukor
20 dkg marcipánmassza
Tésztához:
5 tojás
5 ek. cukor
3 ek. liszt
1 ek. cukrozatlan kakaópor
1 ek. étkezési keményítő
1,5 dl tejszínben felolvasztottam 15 dkg tejcsokit (boci) és miután kihűlt hűtőbe tettem pár órára.
Gáztepsiben kakaós piskótát sütöttem, majd miután kihűlt 6,5 cm-s átmérőjű köröket szaggattam belőle.
A hat lap zselatint hideg vízbe beáztattam.
A meggyet 2 ek. cukorral felforraltam, majd a tűzről levéve beletettem két lap zselatint és addig kevergettem, amíg teljesen fel nem olvadt.
1,5 dl tejszínt és 1,5 dl tejet a felhasított rúd vaníliával és egy evőkanál cukorral felforraltam, majd elzártam a gázt és szintén elkevertem benne két lap zselatint.(panna cotta)
A gesztenyemasszát 5 ek. vízzel és 1 ek. cukorral felforraltam és beletettem a maradék zselatint. Felvertem a maradék két dl tejszínt és miután a gesztenye kicsit kihűlt összeforgattam vele.
A tejszínes csokit elővettem a hűtőből és robotgéppel habbá vertem.
Mivel nincsen desszertgyűrűm a legmelósabb feladat az volt, hogy öt piskótakarika köré sütőpapírból gyűrűt hajtogassak. Három lapra meggyzselét kanalaztam, a maradék kettőre csokikrémet. A meggyes alapra a gesztenyemousse került. A csokikrémre meggyzselét kanalaztam és a tetejére még egy réteg panna cotta is került. A maradék lapokat betöltöttem csokikrémmel, megkentem vajkrémmel és bevontam marcipánmasszával.
Tálalásig mentek a hűtőbe. Tálalás előtt óvatosan lefejtettem a papírgyűrűket róluk. És nem estek szét!!!
Thanks for every other excellent post. Where else could anyone get that type of info in such a perfect means of writing? I have a presentation subsequent week, and I am on the search for such information.
VálaszTörlés------------------------------------
SEO | SEO Adelaide | SEO Brisbane