2013. február 16., szombat

Charlotte torta

Kakaós piskótatekercs öt tojásból, baracklekvárral töltve, vékonyan felszeletelve.

Krém:

500 g mascarpone
10 dkg fehér csoki olvasztva
2 lap zselatin pár kanál tejszínben felolvasztva
barackbefőtt
koktélcseresznye
5 dkg porcukor
5 dkg csokilencse

A piskótatekercsekkel kibélelek egy jénait.
A fehér csokit és a porcukrot kézi robotgéppel elkeverem a krémsajtban. Belekeverem a zselatint is.

Óvatosan beleforgatom a gyümölcsöt és a csokilencsét is. A tésztával kibélelt jénaiba töltöm a krémet és egy éjszakára hűtőbe teszem. Mielőtt kiborítanám, meleg vízbe állítom a jénait pár percre, így könnyen ki tudom fordítani a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése