Mostanában a mézeskalácsot is mézeskaláccsal esszük :-)
Hozzávalók:
Mézeskalács
50 dkg mascarpone
egy narancs reszelt héja
porcukor ízlés szerint
3 dl kemény habbá vert tejszín
8 nagy alma
fél citrom leve
vaníliakivonat v. vaníliarúd
fahéj
cukor
A nagyobb mézeskalácsokat darabokra töröm és egy tál aljába rétegzem. Az almát meghámozom, kiveszem a magházat és kockákra vágom. Meglocsolom egy fél citrom levével és fedő alatt párolni kezdem. Ízlés szerint fahéjjal és cukorral ízesítem. Még nem érkezett meg a karácsonyi adag vaníliarudam, így én most egy evőkanál házi vaníliakivonatot tettem hozzá. Fél deci vizet öntöttem még alá és puhára pároltam. A krémsajtot kikevertem a narancshéjjal és a porcukorral, majd óvatosan beleforgattam a tejszínhabot.
A mézeskalácsra ráöntöttem az alma felét, majd rásimítottam a krém felét és ezt megismételtem még egy sor mézeskalácson is. A tetejét mézeskalácsmorzsával szórtam meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése