10 dkg darált mandula
5 dkg tápiókakeményítő
6 dkg gesztenyeliszt
4 dkg kókuszliszt
2 dkg nyírfacukor
6 dkg kókuszolaj (szilárd)
A hozzávalókból tésztát gyúrtam és nedves kézzel egy kerámia piteformába nyomkodtam, úgy, hogy karimája is legyen. Kicsit morzsálódott a tészta, nyújtani nem lehetne, de kézzel szépen el lehet egyengetni.
Almás réteg
5 nagy alma
fahéj ízlés szerint
1/2 rúd vanília felhasítva
Az almákat megmostam, lereszeltem (hámozással nem bíbelődtem) és kis lángon megpároltam fedő alatt a fahéjjal és a vaníliával. A vaníliarúdból kikapartam a magokat.
Citromkrém (ha nagyzolni szeretnénk lemon curd)
3 tojás
1 dl citromlé
7.5 dkg kókuszolaj
5 dkg méz
1 bio citrom reszelt héja
A hozzávalókat egy üvegtálba mértem és gépi habverővel jól elkevertem. Ezután gőz felett folyamatosan kevergetve pudingot főztem belőle.
A kihűlt pite tésztára simítottam az almás réteget, majd befedtem a citromkrémmel és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Egészen szépen lehetett szeletelni és nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése