Tészta:
10 dkg blansírozott, darált mandula
1 tojás
1/2 tk. állati zsír/kókuszolaj
késhegynyi sütőpor
Teteje:
mindenmentes szilvalekvár
4 tojás
4 ek. nyírfacukor
20 dkg dió v. mogyoró
citromhéj
A tészta hozzávalókat összegyúrtam és egy órára hűtőbe tettem. Két sütőpapír között 18 cm átmérőjű kört nyújtottam belőle. A felső sütőpapírt levettem, majd a tésztát az alsó papírral átemeltem egy tepsire és köré tettem a tortagyűrűt. Megkentem a lapot a lekvárral.
Négy tojás sárgáját négy evőkanál nyírfacukorral és a citromhéjjal habosra kevertem. A tojások fehérjét kemény habbá vertem. 20 dkg diót v. pirított törökmogyorót ledaráltam és összekevertem a cukros tojással. Apránként óvatosan beleforgattam a tojásfehérjét.
A lekvárral megkent alapra simítottam és 180 fokon tűpróbáig sütöttem, kb. 30-35 perc.
a képen a világosabb a dióhabos süti
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése