Krém: 35 dkg margarin, 35 dkg cukor, 7 dl tej, 7 ek. búzadara, lekvár, 1 tábla tortabevonó
A tésztát a két tojásból, a porcukorból, a mézből, a tejből, vajból és a szódabikarbónából kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és gyúródeszkán alaposan összedolgozzuk. Gáztepsi hátán négy lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral. A tejet a búzadarával megfőzzük. A kihűlt tejbegrízt összekeverjük a cukros margarinnal. Az első lapot krémmel kenjük, a másodikat lekvárral, a harmadikat ismét krémmel. A tetejét csokoládéval vonjuk be. Egy napig pihenni hagyjuk szeletelés előtt.
Én saját egres-ribizli lekvárral kentem meg, kellemesen savanykás az édes krémhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése