Az eredeti verzió szerint nyalókából készül, de nem nagyon szeretem, ha nyalókáznak a gyerekek, így kitaláltam a saját verziómat.
1 dl tejszín
5 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
annyi darált keksz, amennyitől formázható masszát kapunk
20 dkg fehér csokoládé a bevonáshoz
nyalókapálcika v. sasilkpálca, esetleg hurkapálcika, szívószál
nyúl sablon
fehér zseníliadrót
vékony szalag, vagy fonál
A tejszínben kis lángon felolvasztom a csokoládét és beledolgozom a kiolvasztott gesztenyemasszát, majd a darált keksszel formázhatóvá alakítom. Diónyi golyókat készítek belőle és hűtőbe teszem legalább egy órára.
A fehér csokoládét megolvasztom, belemártom a nyalókapálcát és a gombócba szúrom, majd megmártom a fehér csokoládéban. Jó lecsepegtetem, majd lehűtött tányérra teszem, hogy talpa legyen (pálca felfelé áll).
A nyúl sablont a kijelölt helyeken kilyukasztom és ráhúzom a nyalókapálcára. Elkészítem és felhelyezem a füleket, majd átkötöm szalaggal. Bonbon kapszliba ültetem a nyuszikat és tálalásig visszateszem a hűtőbe.
A sablont itt találjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése