2011. július 28., csütörtök
Sajtos tallér
Amikor először készítettem az ostyasütőben, akkor Margit2 receptjét próbáltam ki. Nem volt rossz, de nem az igazi nekem.
Ma próbálkoztam máshogyan:
12,5 dkg vaj
1 tojás
20 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
2 dl tejföl
só ízlés szerint, bors
20 dkg sajt a nagyobb lyukú sajtreszelőn reszelve
teáskanálnyi sütőpor
Jó galuska sűrűségű tészta lesz. A vajat szerintem még lehet csökkenteni, de egyébként finom roppanós, sajtos ízű tallér lesz belőle. Teáskanálnyi adagokat teszünk az ostyasütő közepébe és megsütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia!
VálaszTörlésSzeretnék egy sajtos talléros receptet adni nektek,nekem is van egy jól bevált receptem ami gyerekkorom óta megvan,íme:
60dkg liszt
1 tejföl
20dkg sajt
1 kanál só
1ráma
2 tojás
Amikor összedolgozzuk az anyagokat akkor egy kis gombócot formálunk,és az ostyasütő közepére helyezzük.
Ha esetleg felkeltettem az érdeklődését,és kipróbálta,kíváncsi lennék a véleményére.
Köszönöm:Andi
Kedves Andi, nekem bevallom a Margit félével is az volt a gondom, hogy lisztmennyiséghez kevés a sajt és nem igazán volt sajtos íze.
VálaszTörlésÜdvözlettel:
Judit