2010. szeptember 23., csütörtök

Törökmogyorós briós


Tésztához:

230 ml tej
45 dkg liszt
1 tk szárított élesztő v. 2 dkg sima
4 dkg vaj
1 tojás
1 tk. vaníliakivonat
1 rúd vanília kikapart belseje
5 dkg cukor
csipet só

Töltelékhez:

12 dkg pörkölt, darált törökmogyoró
12 dkg porcukor
2 tojás
reszelt citromhéj
2 ek. zsemlemorzsa

A tészta hozzávalóiból a géppel tésztát dagasztattam és miután megkelt 10 darabra osztottam. Nagyjából téglalap alakúra nyújtottam őket, majd megkentem a mogyorós masszával. Feltekertem a hosszanti oldalánál kezdve, majd csigát formáltam belőle. A végeket ellapítottam és a briós alá hajtottam. Forró sütőben kb. 22 perc alatt sült. meg. Finom lett, bár a kókusztejes változatnak omlósabb a tésztája egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése