2010. október 15., péntek

Krémtúrós gránátalmás piskóta


Egy gránátalmát szétbontottam, hogy kinyerjem a magokat. Én a tetejét vágom le, mint egy kalapot, így már látszanak a belső hártyák, amelyek mentén négyfelé lehet vágni a gyümölcsöt, az én tapasztalatom szerint így folyik legkevésbé szanaszét a leve.

Sparban vettem sovány, natúr krémtúrót. 25 dkg-ot kevertem ki porcukorral, majd beleforgattam 250 ml habfixálóval felvert tejszínhabot.

Sima hat tojásos piskótát sütöttem és miután kihűlt, két lapra vágtam. Az egyiket megkentem a krémmel, rászórtam a gránátalma felét, majd ráhelyeztem a másik lapot és kívülről bevontam a krémmel, majd villával hullámokat rajzoltam rá és megszórtam a maradék gyümölccsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése