2010. december 16., csütörtök
Juhtúrós burekasz
Hozzávalók:
400g leveles tészta(csak előre kinyújtottat kaptam)
100 dkg héjában főtt, áttört, lehűtött burgonya
5 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg juhtúró
1 tojássárga + 1 tojás
só, bors, szerecsendió
1 kk. olaj
A felengedett tésztát kb. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A sajtot, juhtúrót, krumplit a tojás sárgájával és ízlés szerinti sóval, borssal, szerecsendióval alaposan elkeverjük. Az egész tojást kettéválasztjuk. A fehérjével megkenjük a négyzetek széleit, majd tölteléket halmozunk a közepükbe és háromszög alakra hajtjuk őket. A széleket villával lenyomkodjuk. A tojás sárgáját az olajjal elkeverjük és megkenjük vele a tészták tetejét. Gőzös sütőben (vizes tál az aljába) szép pirosra sütjük a táskákat.
A recept a 2004. évi téli Nők Lapja Konyhában jelent meg. Akkor még úgy látszik nem voltam juhtúró függő ;-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Bureket rég készülök készíteni, de még sosem ettem. Nagyon guszta
VálaszTörlésBianka, finom is ;-)
VálaszTörlés