2010. december 16., csütörtök

Juhtúrós burekasz


Hozzávalók:

400g leveles tészta(csak előre kinyújtottat kaptam)
100 dkg héjában főtt, áttört, lehűtött burgonya
5 dkg reszelt füstölt sajt
10 dkg juhtúró
1 tojássárga + 1 tojás
só, bors, szerecsendió
1 kk. olaj

A felengedett tésztát kb. 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A sajtot, juhtúrót, krumplit a tojás sárgájával és ízlés szerinti sóval, borssal, szerecsendióval alaposan elkeverjük. Az egész tojást kettéválasztjuk. A fehérjével megkenjük a négyzetek széleit, majd tölteléket halmozunk a közepükbe és háromszög alakra hajtjuk őket. A széleket villával lenyomkodjuk. A tojás sárgáját az olajjal elkeverjük és megkenjük vele a tészták tetejét. Gőzös sütőben (vizes tál az aljába) szép pirosra sütjük a táskákat.
A recept a 2004. évi téli Nők Lapja Konyhában jelent meg. Akkor még úgy látszik nem voltam juhtúró függő ;-)

2 megjegyzés:

  1. Bureket rég készülök készíteni, de még sosem ettem. Nagyon guszta

    VálaszTörlés