2011. december 12., hétfő

Mézes krémes

Tészta: 70 dkg liszt, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 3 ek. méz, 6 ek. tej, 6 dkg vaj, 1 kávéskanál szódabikarbóna,
Krém: 35 dkg margarin, 35 dkg cukor, 7 dl tej, 7 ek. búzadara, lekvár, 1 tábla tortabevonó

A tésztát a két tojásból, a porcukorból, a mézből, a tejből, vajból és a szódabikarbónából kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és gyúródeszkán alaposan összedolgozzuk. Gáztepsi hátán négy lapot sütünk belőle.
A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral. A tejet a búzadarával megfőzzük. A kihűlt tejbegrízt összekeverjük a cukros margarinnal. Az első lapot krémmel kenjük, a másodikat lekvárral, a harmadikat ismét krémmel. A tetejét csokoládéval vonjuk be. Egy napig pihenni hagyjuk szeletelés előtt.
Én saját egres-ribizli lekvárral kentem meg, kellemesen savanykás az édes krémhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése