2011. május 18., szerda

Lassan úgy is hívhatnám a blogot, hogy...

...mit nem főztem ma.
Pedig főzök ám, minden nap, de Panni miatt a gyors és itt említésre sem méltó kaják vannak soron. Egyrészt, mert nem igen hagy a konyhában állni, másrészt meg mióta azt eszi, amit mi, leginkább főzelékek és a padlizsán-cukkini-paprika ragu megy tésztával, vagy hússal, fő a változatosság alapon. Legalább egészséges és ez biztosan elfogy.
Ha esetleg mégis alkotok valami érdekesebbet, akkor azt meg biztosan nincs időm lefényképezni/feltenni.

2011. május 7., szombat

Panni egy éves...




...a torta alul csokis, felül epres.
Az eperkrém 4 dl tejből és egy vaníliás pudingporból és 20 dkg friss eperből készült. Az epret megmostam, a turmixgép aljába tettem. A pudingport még előző este megfőztem 3 evőkanál cukorral és hűtőben volt egy éjszakát, majd az eperre kanalaztam és összeturmixoltam. A torta töltéséig ismét hűtőben pihent. A csokoládékrém 5 dl tejszín, 30 dkg tejcsoki (ez véletlenül történt, ugyanis étcsoki helyett azt kaptam le a boltban a polcról). Kis lángon összefőztem, épp csak amíg a csoki felolvadt. Egy éjszakát ez is hűtőben pihent. Töltés előtt uborkagyalun 10 dkg étcsokiból csokiforgácsot készítettem (mindig a csoki élét reszeltem, hogy vékony legyen). A csokikrémet kemény habbá vertem, majd hozzákevertem az étcsokiforgácsot.

Tészta:

4 tojás, 125 g cukor, 105 g liszt, 20 g cukrozatlan kakaópor, 1 tk. sütőpor
6 tojás, 185 g cukor, 145 g liszt, 40 g cukrozatlan kakaópor, 1,5 tk. sütőpor

A bevonat formix-pro, nagyon szeretem, könnyű vele dolgozni és nem sokan mondják meg róla, hogy nem marcipán.