2013. március 24., vasárnap

Narancstorta

Tészta:

5 tojás
15 dkg cukor
1 rúd vanília kikapart magjai
15 dkg liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
1 tk. sütőpor

Az egész tojásokat habosra verem a cukorral és a vaníliával, majd hozzákeverem a csokoládét és a végén a száraz hozzávalókat.
190 fokon tűpróbáig sütöm.
Három lapba vágom.

Krém: (a Nők Lapja Konyha februári számából)

16 dkg cukor
2 ek. étkezési keményítő
csipet só
160 ml frissen facsart narancslé
12 dkg vaj
6 tojássárgája
2 narancs reszelt héja (kezeletlen)

A cukrot, a keményítőt, a narancslevet, a sót és a vajat kis lángon addig kevergetjük, amíg  a vaj felolvad, majd egy perc alatt összefőzzük. A tojássárgákat egy kicsit felverjük és egy kis narancsos keveréket hozzákeverünk, majd az egészet hozzákeverjük a meleg narancsos folyadékhoz. A lángot teljesen visszavesszük és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük a krémet.
Megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk a tortát. Én marcipánnal vontam be a végén.
Fényképezni sajnos nem volt időm, mert utolsó pillanatban készült el, már vittük is köszönteni Anyut.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése