2013. november 26., kedd

Mézeskalács nyalóka

Hozzávalók:
7,5 dkg méz
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 tojás
25 dkg liszt
mézeskalácsfűszer
1 tk. szódabikarbóna
10 dkg marcipán

A mézet a vajjal folyamatos keverés közben összemelegítem, hogy felolvadjon a vaj. Félreteszem hűlni. A cukrot a tojással habosra keverem. A lisztet elkeverem a fűszerrel és a szódabikarbónával. A vajas mézes összekeverem a cukros tojással és beleöntöm a lisztes keveréket. Fakanállal összedolgozom és folpackba csomagolva egy éjszakát a hűtőben pihentetem.

A marcipánt felszeletelem. A tésztát 3-4 mm vékonyra nyújtom és kiszaggatom. Fele tészta közepére fektetem a marcipánt, a széleit megkenem tojásfehérjével, majd ráillesztem a nyalókapálcikát és rányomom óvatosan a másik tésztát.

200 fokon kb. nyolc perc alatt megsülnek.

Az oviban lesz holnap adventi készülődés, oda visszük a mézes karácsonyfákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése