2013. február 16., szombat

Túrótorta

3 egész tojást habosra keverek 3 evőkanál cukorral. Beleforgatok 3 evőkanál lisztet és egy tk. sütőport. 10 dkg olvasztott étcsokival dúsítom és a 14 cm-re állított tortakarikámba teszem. Tűpróbáig sütőm.

450 g túró (most nem volt időm/kedvem áttörni, de szebb lesz a krém)
500 ml tejszín
1 citrom leve és reszelt héja
10 dkg porcukor
barackbefőtt
a tetejére koktélcseresznye
2 lap zselatin

A beáztatott zselatint kinyomkodom és a citrom levében kis lángon felolvasztom.
A felvert tejszínbe beleforgatom a túrót és hozzáadom a citrom héját és a levét. A cukorral ízesítem.
A kihűlt tésztát visszateszem a tortakarikába és rákanalazom a fele túrókrémet. Beterítem befőttel és rásimítom a maradék krémet. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálalás előtt leveszem a tortakarikát és cseresznyével díszítem  a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése