2009. október 20., kedd

Lasagne padlizsánnal és pulykahússal



Hozzávalók: egy nagy padlizsán, egy fej vöröshagyma, 2 paprika (az eredeti recept szerint piros húsú, de én sárgából készítettem), 3 paradicsom, 50 dkg darált pulykahús, szerecsendió, só, bors, vaj, lasagne tészta, 15 dkg reszelt sajt, 3 ek. liszt, 8 dl tej

A padlizsánt megmostam, felkarikáztam, besóztam és állni hagytam. Száraz teflonserpenyőben mindkét oldalát megsütöttem és félretettem. A felaprított hagymát kevés olajon megfuttattam és a húst fehéredésig pirítottam rajta. Sóztam, borsoztam, kevés szerecsendiót adtam hozzá és egy deci vízzel fél órát pároltam fedő alatt. Közben három evőkanál vajat megolvasztottam és három evőkanál lisztet habzásig kevertem benne, majd felöntöttem nyolc deci tejjel és robotgéppel simára kevertem a tűz felett. Felforraltam, sóztam, borsoztam, majd levettem a tűzről. A felcsíkozott paprikát két evőkanál vajon pár percig sütöttem, majd félretettem. A paradicsom héját lehúztam és felkockáztam a húsát. A lasange tálam aljába tésztát tettem, meglocsoltam egy kevés szósszal és rápakoltam a padlizsán felét, tészta, szósz, majd a hús következett. Tészta, szósz, a maradék padlizsán, a sült paprika, tészta, a tetején a maradék szósz elosztva egyenletesen. Beterítettem a paradicsomkockákkal és befedtem a reszelt sajttal. 45 percet sütöttem 180 fokos sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése