2009. november 26., csütörtök

Csokis hokkaido kalács


Hozzávalók: 4 dl tej, 4 ek cukor, egy cs. szárazélesztő, 55 dkg liszt, só, 2 ek. olaj, 3 tojás sárgája. Az élesztőt egy kis cukros tejben megfuttattam és a gépben tésztát dagasztottam a hozzávalókból. Az eredeti recept 60 dkg lisztet írt, de nekem még így is kicsit kemény lett a tésztám. Kicsit hagytam csak kelni, amíg vízfürdőben megolvasztottam 10 dkg tejcsokit és 4 kocka maradék étcsokit. A tésztát téglalappá nyújtottam és megkentem vékonyan a csokival. Négy csíkra vágtam és egyenként feltekertem őket. Fasírtsütő formába ültettem és letakarva jó másfél órát kelesztettem. 180 fokon kb. 25 percig sült, olívaolajos tejjel lekenve és egy vaníliáscukorral megszórva. Az utolsó 5-6 percben letakartam alufóliával a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése