2010. augusztus 31., kedd

Torták II.


Előző délelőtt elkészítettem a csokikrémet.Fél liter tejszínben kis lángon folyamatos kevergetés mellett feloldottam 30 dkg hatvan százalékos Tibi étcsokit.Fontos, hogy ne forrjon fel és amint felolvadt a csoki, rögtön vegyük le a tűzről. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tettem felhasználásig.
Szintén előző este/éjszaka megsütöttem a tésztákat. Gáztepsiben sütöttem egy nyolc tojásos piskótát. Kuglóf formában szintén nyolc tojásosat. A gáztepsiben sültet még melegen nedves konyharuhára fektettem és a konyharuhával együtt feltekertem.
Amíg a tészták kihűltek, elkészítettem a túrókrémet. 50 dkg túrót szűrőn átpasszíroztam. Belekevertem 10 dkg porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét valamint két csomag zselatin fixet. 3 dl kemény habbá vert tejszínnel forgattam össze. A kihűlt kocka alakú piskótát kitekertem és 25 dkg barackdzsemmel egyenletesen megkentem, majd visszatekertem és ujjnyi vastag szeletekre vágtam. Egy viszonylag magas jénai tálat kibéleltem a szeletekkel. Igyekeztem szorosan egymás mellé rakni a szeleteket egészen a pereméig. Egy konzerv őszibarackot lecsepegtettem és vékonyan felszeleteltem. Összeforgattam a gyümölcsöt a túrós krémmel és megtöltöttem vele a piskótával kibélelt jénait. Éjszakára hűtőbe tettem.
A kuglóf alakú piskótát három lapra vágtam. A hűtőből kivett csokoládékrémet kemény habbá vertem és betöltöttem vele a süteményt, majd kívülről is körbekentem. Éjszakára ez is a hűtőben pihent. Ez azért fontos, mert mielőtt beborítjuk a marcipánnal a süteményt, kell, hogy legyen tartása,különben szétcsúszik.
Másnap reggel a Barbie-k lábát kivettem és a törzsüket a mellükig alaposan folpack-ba tekertem, a hajukat pedig alufóliával vontam be. 45 dkg piros és 45 dkg sárga marcipánt kör alakúra nyújtottam. Nem szabad túl vékonyra, mert átlátszik a krém. A sötétebb marcipán került a csokis tésztára. A túróbomba aljára egy tortatálat tettem és az egészet átfordítottam, hogy kiboruljon a sütemény a tálra. Szépen kijött, pedig elfelejtettem kibélelni a tálat előző este, ezt érdemes megtenni. Ezt a világos marciánnal borítottam be. Felülről lefelé haladva simítgattam rá a marcipánborítást. A felesleget körben levágtam, ebből lesz a baba felsőruházata. A sütemények tetejét kereszt alakban bevágtam és óvatosan, hogy ne nyomjam le nagyon a tésztát, beleállítottam a babákat. A leesett marcipánból kialakítottam a ruha mellrészét. A piros ruhát rózsaszín cukorgyöngyökkel díszítettem, a sárgát pedig sárga cukorvirágokkal.

1 megjegyzés: