2012. május 15., kedd

Epres-rebarbarás pite

Tészta: (a vajat hidegen darabolom a liszthez)
20 dkg liszt
12,5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás
1 tk. sütőpor
1 ek tejföl
csipet só

Krém:
2 dl tejszín
2 tojás
2 ek. étkezési keményítő
2 tubus cukrozott sűrített tej
1 rúd vanília kikapart magjai

25-25 dkg eper és rebarbara megtisztítva és feldarabolva

A tésztából gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok és fél órára hűtőbe teszem.

A hozzávalókból robotgép segítségével összeállítom a krémet.
A tésztát kinyújtom, a formába simítom (szélét is hagyok), villával megböködöm. Rászórom a felaprított gyümölcsöt, majd ráöntöm a krémet. 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt sül készre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése