2012. május 15., kedd

Hagymakrémleves

Hozzávalók:
5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
só, fehérbors,szerecsendió
1 liter húsleves
pár dkg vaj, 2 ek. olívaolaj
2 dl főzőtejszín

két száraz zsemle
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
reszelt sajt

A hagymát megtisztítom, vékonyan felszeletelem és a felhevített vaj és olaj keverékén megdinsztelem. Rádobom a lisztet, jól összeforgatom és felöntöm a levessel. A fűszerekkel ízesítem. A hagymát puhára főzöm, majd botmixerrel pépesítem. Beleöntöm a tejszínt és összeforralom.

A zsemlét függőlegesen vékony szeletekre vágom. A vajat megolvasztom, belenyomom a fokhagymát és kicsit állni hagyom. Belemártogatom a zsemleszeleteket, tepsire teszem, megszórom reszelt sajttal és sütőben pirosra sütöm.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése