2012. szeptember 27., csütörtök

Gesztenye



Hozzávalók:

A kekszgolyókhoz

25 dkg darált keksz
8 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
2 ek. szilvalekvár
frissen facsart narancslé a megfelelő állag eléréséhez
rumaroma

Bevonáshoz:

10 dkg étcsokoládé

A gesztenye héjához:

10 dkg zöld marcipán

fél citrom leve + porcukor a cukormázhoz

A kekszgolyó hozzávalóit összegyúrjuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle. Olvasztott étcsokiba mártogatjuk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Ez alatt az idő alatt vékonyra nyújtjuk a marcipánt és kör alakúra szaggatjuk, majd a közepét bevágjuk.
Én egy hat és fél cm átmérőjű pogácsaszaggatóval dolgoztam. A golyókat beburkoljuk a marcipánnal. A citrom levét annyi porcukorral keverjük simára, hogy sűrű masszát kapjunk. Mi fogpiszkálóval csepegtettük a gesztenyékre.
Tálalásig hűtőben tartjuk.
Gesztenyemasszából is el tudom képzelni :-D

Forrás


6 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes kis gesztenyék! Ügyes vagy! Szép család vagytok!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/gasztro.

    VálaszTörlés
  3. Judit!
    Ez fantasztikus jó ötlet. Nevemhez híven ezt mindenképpen ki kell próbálnom:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó szórakozást hozzá és örömteli perceket az eltűntetéséhez :-D

      Törlés