2011. szeptember 29., csütörtök

Cobbler újratöltve


2009 nyarán elég gyakran készült nálunk ez az édesség. Most leporoltam a receptet és kicsit átdolgoztam.

60 dkg kimagozott, negyedelt szilva, egy kockára vágott körte, két kockára vágott őszibarack, 2 ek. étkezési keményítő, 5 dkg cukor, fahéj ízlés szerint

A gyümölcsöket elkeverjük a többi hozzávalóval és jénai tál aljába tesszük.


Tészta:

25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
5 dkg cukor
10 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja

Tetejére:

darált dió
cukor

A tésztát összeállítjuk, golyókat formálunk belőle és a gyümölcsök tetejére ültetjük őket, megszórjuk darált dióval és cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése