2009. december 21., hétfő

Bon-bon Petra kedvéért


Ez még csak az első pár darab, nem a nagy karácsonyi ajándékozás része, az még később készül majd.
Bevallom őszintén, hogy fényképezni már csak a csomagolás után jutott eszembe, így nem is tökéletesek a képek, de majd karácsony előtt készítek "pucér" képeket a rendes adag bon-bonról.
A nagyobb cukros tetejű, az marcipános-aszalt szilvás. A marcipánhoz 20 dkg mandulát őröltem nagyon finom porrá és 30 dkg porcukorral és pár evőkanál vízzel összegyúrtam. Apró gombócokra formáltam és egyenként kinyújtottam. Az aszalt szilva egy likőr mellékterméke, négy napig ázott vodkában, tehát ez egy erősen 18 éven felüli édesség. A szilvát botmixerrel pürésítettem és a marcipán lapok közepére tettem egy-egy teáskanállal. Becsomagoltam a marcipánnal és formára egyengettem. Olvasztott étcsokiba mártogattam, megszórtam cukorral és sütőpapíron száradt meg. A kocka alakú bon-bonhoz másfél deci tejszínben olvasztottam meg 20 dkg étcsokit, két evőkanál bailey's-t adtam hozzá és pár órát hűtőben tartottam, majd habverővel pár percig vertem. Egy szilikon jégkockatartót két ütemben kikentem olvasztott csokival, közte pár percre mélyhűtőbe tettem, belekanalaztam a csokikrémet és a talpát is bevontam csokival. Kicsit pihent a hűtőben, mielőtt kiborítottam a formából. A kerek édeség pedig másfél deci tejszínben olvasztott 20 dkg étcsoki, pár csepp mandulaaromával megbolondítva, édesítetlen kakaóporba forgatva.
A csomagolás volt a legmacerásabb része az egésznek számomra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése