Ma délután begyúrtam a mézes kalács tésztát is, egy éjszakát úgyis állnia kell és holnap délelőttre tervezem a csajokkal a szaggatást, díszítést.
Tészta: 12,5 dkg méz, egy evőkanál őrölt gyömbér, szegfűszeg és fahéj, ezt összeforralom és 15 dkg margarint olvasztok fel benne, kihűtöm. Közben 15 dkg cukrot két tojással habosra keverek. Én most 5 dkg házi vaníliás cukrot (barna és fehér vegyesen) és 10 dkg barna cukrot használtam. 50 dkg lisztben elkeverek 1,5 teáskanál szódabikarbónát és a háromféle anyagot gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Nem szabad sokáig gyúrni. Folpackba csomagolva hűtőben pihentetem egy éjszakát.
Vannak bizonyos fenntartásaim a két 28 hónapossal való mézeskalácskészítéssel kapcsolatban, de holnap minden kiderül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése