2011. június 24., péntek

Minifánk egreslekvárral


A fánk féladag, mert spenót után ettük desszertnek.

Hozzávalók:
25 dkg liszt
100 ml tej
2 tojás sárgája
3 dkg olvasztott vaj
4 dkg cukor
2 dkg élesztő
fél vanília rúd kikapart magja
fél citrom reszelt héja

A hozzávalókból a kenyérsütőgéppel dagasztattam tésztát, majd duplájára kelesztettem és kinyújtottam. Kb. 3 centi átmérőjű köröket szaggattam belőle és hagytam még 15 percet kelni. Mindkét felét aranyszínűre sütöttem, majd frissen eltett egres lekvárral tálaltam.

A lekvár receptjét hozom majd, de ez még az első szedésből készült, próbaváltozat, nem is mértem semmit, csak érzésre készült. Nagyon finom lett szerintem, jó savanykás, nagy melegben kellemes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése