2012. április 26., csütörtök

Bú-bú-bú boci szomorú

Kakaós keksz, fehércsoki bevonó, étcsoki

2012. április 24., kedd

Tészta házilag

Pankával beindítottuk a házi tésztagyárat





Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 tojás
1 tk. só
egy ek. szőlőmagolaj
türelem+egy kis idő

Répakrémleves

Pankának készült, nagyon ízlett neki, gyakorlatilag egyedül eltüntette az egész adagot, ebédre és vacsorára.
Nekem túl édes lett, a lányok szerint meg fúj...

Hozzávalók:
4 nagy répa
1 gerezd fokhagyma
olaj
1 babérlevél
0,5 l folyadék (víz vagy leves)
só, fehérbors
1,5 dl főzőtejszín

A megtisztított répákat karikára vágtam, a fokhagymát negyedeltem. Kevés szőlőmagolajon átpirítottam, majd felöntöttem a lével, beletettem a babérlevelet és fűszereztem. Amikor a répa megpuhult levettem a fűzről és botmixerrel pürésítettem. (előtte megszabadultam a babérlevéltől)
Hozzáöntöttem a tejszínt és összeforraltam.
Panka levesgyönggyel ette.
 Tchibo nyalókaforma próba:

Gyerekeknek tetszik :-D (tibi étcsoki és Bako Hungária-s svéd fehér bevonó)

2012. április 22., vasárnap

Medvehagymás kenyérlángos

Tészta:
50 dkg liszt
1 közepes főtt krumpli összetörve
2 dl a krumpli főzővízéből
1 zacskó szárított élesztő
0,5 dl olaj
só, csipet cukor
bors

Tetejére:
175 g tejföl
125 g bryndza
1 kis csokor medvehagyma
reszelt sajt


2012. április 20., péntek

Medvehagymás csiga

Hát igen, engem is elért a medvehagyma őrület. Szerdán a piacon voltunk Pankával és megláttam az egyik pultnál, vettem egy nagy csokorral belőle.

Limara tésztája volt az alap:
60 dkg finomliszt
1,5 tk. só
1 tojás
0,5 dl olaj
3 dl tej
egy csomag szárazélesztő

A tésztát duplájára kelesztettem.
10 dkg puha vajat összeturmixoltam kb. 20 db medvehagyma levéllel. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtottam és megkentem a vajkrémmel, megszórtam kb. 20 dkg reszelt sajttal és feltekertem. Ujjnyi vastag szeletekre vágtam és megsütöttem.


Stíriai metélt


 Még sosem készítettem és ha jól emlékszem gyerekként sem kóstoltam, valahogy kimaradt az életünkből. Pár hete a Lidl-ből hoztam két lefűzhető receptet, aztán félre tettem, most került elő.
Nekem nagyon ízlik, Panna viszont közölte velem, miután az első falat kifordult a szájából, hogy: NEM ÍZLIK, BÜDÖS A SZALÁMI :-D
A rumot és a mazsolát kihagytam belőle, nem szeretjük a mazsolát.


2012. április 14., szombat

Nyuszifészek muffin


Tésztának egy korábbi receptet választottam.
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg olvasztott fehér csoki

Díszítés:
zöld marcipánfű
tojáscukor

Nyuszi torta


A torta tésztája kakós piskóta és a már megszokott tejszínes-csokis krém. Kívülről is a krémmel voltam be és zöldre színezett marcipán fűvel (fokhagymanyomón átnyomva), tojáscukorral és marciánnyuszival díszítettem.

Csibe és nyuszi "nyalóka"



Az eredeti ötleteket itt és itt találtam. A nyuszi arcához és a csibe lábához is Dr.Oetker díszítőcukot használtam. (rózsaszín és lila szívecskék, színes virágok) A nyuszi fülével voltam bajban, mert még a Müllerben (Fehérváron itt találtam a legnagyobb gumicukor választékot) sem találtam ilyen gumicukrot. Végül egy rózsaszín rudakat tartalmazó csomagot választottam, de nem az igazi.
Tésztának a Blikk Recept magazinban található fehércsokoládés tojáspralinét választottam.

10 dkg olvasztott fehércsokoládé
25 dkg darált babapiskóta
2 ek. eperlekvár
1 dl vízzel higított eperszörp

Díszítéshez
még kb 30 dkg olvasztott fehércsokoládé
ételfesték (nálam Wilton)
díszítőcukor(virág, szív, barna és fehér golyók)
marcipán (csibe csőre)
saslik v. hurkapálca


A tésztát jól összegyúrtam, majd kb. fél órára hűtőbe tettem. Előkészítettem a pálcákat és megolvasztottam kb. 3 dkg csokit. A csibe és nyuszi formákat megformáztam a tésztából. A pácikák végét megmártottam a csokiban, majd beleszúrtam a tésztába. Tálcára tettem és kb. másfél órát hűtőben tartottam.
Bevonás előtt két tálkában megolvasztottam a maradék csokit és rózsaszínre ill. sárgára színeztem. A kis darab marcipánt narancssárgára festettem.
Kiválogattam a sárga cukorvirágokat és barna cukorgolyókat és mindent a kezem ügyébe készítettem. megmártottam a gömböket a sárga csokiban, a felesleget lecsepegtettem és felhelyeztem a szemeket, lábakat, csőrt. Gyorsan kell dolgozni, mert a hideg tésztán gyorsan köt a csoki.
A nyulakkal hasonlóan jártam el, csak ott a gumicukorfülekkel kezdtem a felhelyezést a rózsaszín csokiba forgatás után. Szájat olvasztott étcsokiból festettem nekik.


2012. április 8., vasárnap

Boldog Nyuszit!