2010. február 10., szerda

Sajttekercs


Mire észbe kaptam ez a két szelet maradt belőle. Szintén Dorka névnapjára készült, Limara féle töltött kenyeret ettünk hozzá, ami már szerepelt itt a blogon.






Hozzávalók:
25 dkg eidami v. trappista sajt
2 natúr tömlős krémsajt
15 dkg vékonyra szeletelt sonka
8 dkg vaj
2 ek. mustár
őrölt vegyesbors

Egy lábasban vizet forralunk, közben a sajtot zacskóba tesszük, jól lezárjuk és amikor zubog a víz, elzárjuk alatta a gázt, majd a sajtot a forró vízbe lógatjuk. Nekem körülbelül fél óra kellett hozzá, hogy megpuhuljon és sütőpapíron téglalappá lehessen nyújtani. A sonkát félretesszük, majd a maradék hozzávalókból krémet készítünk. A kinyújtott sajtra fektetjük a sonkaszeleteket, rákenjük a krémet és jó szorosan feltekerjük. Becsomagoljuk és tálalásig hűtőben tartjuk, majd felszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése