2010. február 3., szerda

Fahéjas puffancs


Lányoknak péntek óta gégegyulladása van, így eddig többnyire a konyhai ténykedésem annyi volt, hogy megmelegítettem Anyu v. Anyós által küldött ebédet. Ma már kicsit jobban vannak, így kicsit próbálom őket hizlalni.
Ez igazi téli süti és pikk-pakk megvan, a legmacerásabb része az alma feldolgozása.

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 25 dkg vaj v. margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 kg alma, 2 ek porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 1/2 citrom leve, 1 tk. őrölt fahéj, csipet só

Az almát megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és kis kockákra vágjuk a gyümölcshúst, majd a citrom levével meglocsoljuk. A vajat v. margarint jól kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat is. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, majd a krémbe keverjük. Végül az almakockákat is beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe evőkanálnyi halmokat teszünk és 200 fokon 15-20 percig sütjük, ki milyen pirosan szereti. Sütés közben isteni illatok lepik majd el a konyhánkat. Még forrón porcukorral meghintjük, melegen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése