2010. április 20., kedd

Vajas-sajtos kifli



Sima kenyértésztát dagasztottam, fel öregtésztával, fele kovásszal.

50 dkg liszt
2 dl víz
0,7 dl tej
1 dkg élesztő
cukor

3 ek burgonyapehely
1 ek sikér
12,5 dkg öregtészta
12,5 dkg aktív kovász

Hagytam duplájára kelni, aztán kettészedtem és cipót formáztam belőle és ismét duplájára kelesztettem. Eközben 15 dkg puha vajat elkevertem egy evőkanál sóval és 5 dkg parmezán sajttal.
Az egyik tésztát kerekre nyújtottam és megkentem a vajjal, majd befedtem a másik szintén kinyújtott tésztával, kicsit összedolgoztam a sodrófával és 16 cikkre vágtam. A tatu kiflinek megfelelően formáztam és hagytam még fél órát kelni konyharuha alatt. 20 perc alatt szépen megsültek előmelegített sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése