2010. április 20., kedd
Vajas-sajtos kifli
Sima kenyértésztát dagasztottam, fel öregtésztával, fele kovásszal.
50 dkg liszt
2 dl víz
0,7 dl tej
1 dkg élesztő
cukor
só
3 ek burgonyapehely
1 ek sikér
12,5 dkg öregtészta
12,5 dkg aktív kovász
Hagytam duplájára kelni, aztán kettészedtem és cipót formáztam belőle és ismét duplájára kelesztettem. Eközben 15 dkg puha vajat elkevertem egy evőkanál sóval és 5 dkg parmezán sajttal.
Az egyik tésztát kerekre nyújtottam és megkentem a vajjal, majd befedtem a másik szintén kinyújtott tésztával, kicsit összedolgoztam a sodrófával és 16 cikkre vágtam. A tatu kiflinek megfelelően formáztam és hagytam még fél órát kelni konyharuha alatt. 20 perc alatt szépen megsültek előmelegített sütőben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése