2010. április 27., kedd
Pogácsa
Ma megint orvoshoz készültünk a lányokkal, persze ismét úgy volt időpontunk, hogy ebédidőben kelljen utazni. Valami gyors rágcsálnivalót kellett pakolnom, erre a pogira esett a választásom. Kevés munka van vele és nagyon hálás, könnyen kezelhető tészta.
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 kis kanál cukor
2,5 dl tej
2 tk. só
5 dkg szárított parmezán
tetejére egy tojás
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és hagyjuk duplájára kelni. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojással megkenjük. Forró sütőben 15-18 perc alatt világosra sütjük. A sajtot kiválthatjuk tetszés szerinti magokkal is. (szezám, tökmag, napraforgó) Én az első szaggatás után újragyúrt tésztába friss zöldhagymát gyúrtam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Judit! Nem kell élesztőt futtatni, morzsolni, kovászolni..csak mindent bele zutty?
VálaszTörlésKöszi
Ági
Ági, pici langyos tejben én meg szoktam futtatni, de ez max pár perc. Ezzel kezdem és addig a többi dolgot kimérem.
VálaszTörlésJudit