2010. április 27., kedd

Pogácsa



Ma megint orvoshoz készültünk a lányokkal, persze ismét úgy volt időpontunk, hogy ebédidőben kelljen utazni. Valami gyors rágcsálnivalót kellett pakolnom, erre a pogira esett a választásom. Kevés munka van vele és nagyon hálás, könnyen kezelhető tészta.

45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 kis kanál cukor
2,5 dl tej
2 tk. só
5 dkg szárított parmezán
tetejére egy tojás

A hozzávalókból tésztát gyúrunk és hagyjuk duplájára kelni. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojással megkenjük. Forró sütőben 15-18 perc alatt világosra sütjük. A sajtot kiválthatjuk tetszés szerinti magokkal is. (szezám, tökmag, napraforgó) Én az első szaggatás után újragyúrt tésztába friss zöldhagymát gyúrtam.

2 megjegyzés:

  1. Judit! Nem kell élesztőt futtatni, morzsolni, kovászolni..csak mindent bele zutty?
    Köszi
    Ági

    VálaszTörlés
  2. Ági, pici langyos tejben én meg szoktam futtatni, de ez max pár perc. Ezzel kezdem és addig a többi dolgot kimérem.

    Judit

    VálaszTörlés