2010. november 1., hétfő
Halloween
Tököt faragtunk, a magokat megsütöttük a sütőben, finom lett.
Boszorkányujjakat sütöttem Palócprovence receptje szerint.
50 dkg liszt
25 dkg vaj v. margarin
20 dkg porcukor
1 tojás
1 tk vaníliakivonat
kevés zöld ételfesték (elhagyható)
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal vajas tésztát gyúrunk. Megformázzuk és az egyik felére egy-egy szem mandulát nyomunk.
5 dkg mandula
Piros ételfesték
porcukor
Kevés porcukorból, málnapiros ételfestékből és vízből cukormázat készítünk.
A megsült ujjakat kihűlés után megfosztjuk a körmüktől és a mélyedésbe kevés mázat kenünk, majd visszahelyezzük a mandulákat.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése