2010. november 17., szerda
Kiss fenyőfa csokitortán
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojás
130 dkg liszt
8 dkg cukor
10 dkg cukrozatlan kakaópor
A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk. Kerek tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.
Krém:
4 dl habtejszín
20 dkg jó minőségű étcsokoládé
A krémet érdemes előző este elkészíteni, de mindenképpen pár órával a torta összeállítása előtt. A tejszínt lábasba öntjük, és beletördeljük a csokoládét. Kis lángon folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét, vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel! Alaposan lehűtjük, majd a tortába töltés előtt robotgéppel sűrű krémmé keverjük.
Piskótás rész:
kb. 15 db babapiskóta
0,5 dl tej
0,5 dl baileys
A tejet az alkohollal elkeverjük és belemártogatjuk a piskótákat.
Tortatálra állítjuk az egyik piskótát, megkenjük a krém harmadával, befedjük a mártogatott piskótával. Erre kerül ismét a krém harmada, majd a második lap. A maradék krémmel befedjük a tetejét és az oldalát.
Díszítés:
10 dkg étcsokoládé
Színes cukorral bevont csokigolyók
Sütőpapírból olyan széles csíkot mérünk ki, amekkora a tortánk magassága és olyan hosszút, hogy körbe tudjuk vele tekerni a süteményünket.A csokoládét felolvasztjuk egy kevés olajjal, egy keveset eldobható habzsákba, v. zacskóba töltünk, a maradékkal megkenjük ecset segítségével a papírcsíkot. Hűtőbe tesszük. Ha megdermedt óvatosan a süti köré illesztjük és lehúzzuk róla a papírt. A torta tetejére a csokival fenyőfát rajzolunk és színes cukorral díszítjük fel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése