2010. november 17., szerda

Kiss fenyőfa csokitortán




Hozzávalók:

Tészta:

7 tojás
130 dkg liszt
8 dkg cukor
10 dkg cukrozatlan kakaópor

A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet és óvatosan összeforgatjuk. Kerek tortaformában 180 fokra előmelegített sütőben két lapot sütünk belőle.

Krém:
4 dl habtejszín
20 dkg jó minőségű étcsokoládé

A krémet érdemes előző este elkészíteni, de mindenképpen pár órával a torta összeállítása előtt. A tejszínt lábasba öntjük, és beletördeljük a csokoládét. Kis lángon folyamatosan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét, vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel! Alaposan lehűtjük, majd a tortába töltés előtt robotgéppel sűrű krémmé keverjük.

Piskótás rész:

kb. 15 db babapiskóta
0,5 dl tej
0,5 dl baileys

A tejet az alkohollal elkeverjük és belemártogatjuk a piskótákat.

Tortatálra állítjuk az egyik piskótát, megkenjük a krém harmadával, befedjük a mártogatott piskótával. Erre kerül ismét a krém harmada, majd a második lap. A maradék krémmel befedjük a tetejét és az oldalát.

Díszítés:

10 dkg étcsokoládé
Színes cukorral bevont csokigolyók

Sütőpapírból olyan széles csíkot mérünk ki, amekkora a tortánk magassága és olyan hosszút, hogy körbe tudjuk vele tekerni a süteményünket.A csokoládét felolvasztjuk egy kevés olajjal, egy keveset eldobható habzsákba, v. zacskóba töltünk, a maradékkal megkenjük ecset segítségével a papírcsíkot. Hűtőbe tesszük. Ha megdermedt óvatosan a süti köré illesztjük és lehúzzuk róla a papírt. A torta tetejére a csokival fenyőfát rajzolunk és színes cukorral díszítjük fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése