2011. március 21., hétfő
Buktamuffin vagy muffinbukta?
Lekváros bukta, gyermekkezekhez igazítva.
Tészta:
35 dkg átszitált rétesliszt
1 tojás
175 ml tej
1,5 dkg élesztő
2 ek. cukor
5 dkg olvasztott vaj ( + a forma kikenéséhez)
reszelt citromhéj (elhagyható, mi szeretjük)
Töltéshez lekvár.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd letakarva egy órát pihentettem. Kinyújtottam és 8 cm átmérőjű köröket szaggattam belőlük. A közepébe egy-egy tk. eperdzsem került, majd mint a gombócot, úgy formáztam. A hajtással lefelé muffin formába ültettem őket és kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Még melegen porcukorral szórtam meg.
12 db lett belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése