2011. március 21., hétfő

Buktamuffin vagy muffinbukta?


Lekváros bukta, gyermekkezekhez igazítva.

Tészta:

35 dkg átszitált rétesliszt
1 tojás
175 ml tej
1,5 dkg élesztő
2 ek. cukor
5 dkg olvasztott vaj ( + a forma kikenéséhez)
reszelt citromhéj (elhagyható, mi szeretjük)

Töltéshez lekvár.

A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd letakarva egy órát pihentettem. Kinyújtottam és 8 cm átmérőjű köröket szaggattam belőlük. A közepébe egy-egy tk. eperdzsem került, majd mint a gombócot, úgy formáztam. A hajtással lefelé muffin formába ültettem őket és kb. 20 perc alatt készre sütöttem. Még melegen porcukorral szórtam meg.




12 db lett belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése