2011. március 9., szerda

Kávétorta



4 tojás
16 dkg cukor
12,5 dkg darált mandula
18 g instant kávépor
2 ek. liszt
1 tk. sütőpor

Két egész tojással és két sárgájával habosra keverem a cukrot. A maradék két fehérjét kemény habbá verem. A többi hozzávalóval alaposan kikeverem a cukros tojást, majd a végén óvatosan beleforgatom a fehérjéket is. 16 cm-s tortakarikában sütöm 20 perc alatt 200 fokon.

Krém:
1 vaníliás pudingport elkészítek 4 dl tejjel és egy vaníliarúddal, valamint három evőkanál cukorral. A tűzről levéve, de még melegen belekeverek 18 g instant kávéport. Hagyom kihűlni, majd 20 dkg vajjal, esetleg margarinnal habos krémmé keverem. A betöltésig hűtőben tartom.




Megvágva nem tudom megmutatni, mert ajándékba készült. A krém isteni finom lett, a tészta jó állagú, könnyen lapokra vágható, de az ízével nem vagyok tökéletesen elégedett.
Jobban illene hozzá a barna díszítés az íze miatt, de Ildikó napra készült, valami csajosat akartam. Hétvégén viszont vendégek jönnek, szerintem el fog készülni "kávéruhában" is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése