2010. január 19., kedd
Aranygaluska vaníliasodóval
Tészta:
30 dkg liszt
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
3 dkg élesztő
2,5 dl tej
10 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
Kenyérsütővel dagasztattam és hagytam duplájára kelni. Kinyújtottam és pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Olvasztott vajba forgattam és darált dióban hempergettem meg. Kivajazott jénaiba sűrűn egymás mellé ültettem őket. Még jó negyven percet kelt és 180 fokon harminc perc alatt megsütöttem.
Sodó:
3 ek cukor
2 ek liszt
2 tojássárgája
1/2 l tej
egy rúd vanília
A cukrot, a lisztet alaposan kikeverem a tojássárgájával, felöntöm a tejjel, beledobom a felhasított vaníliát és gőz fölött főzöm sűrűre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése