2010. január 21., csütörtök
Hagymás babsaláta - némi kolbásszal és tésztavirággal
Kolbászos bablevest főztem ma. Már tegnap este láttam, hogy sok lesz a beáztatott bab, de nem volt kedvem egy kicsit a zacskóban hagyni, ezért ennyiből főtt a leves. Jó sűrű lett, ezért a bab egy részét kimentettem, a már teljesen kész levesből, hadd legyen ízesebb, aromásabb, így került közé pár tésztavirág és apróra szétfőtt kolbász is.
Felszeleteltem egy fej vöröshagymát. Egy kis meleg vízben feloldottam a cukrot és az ecetet, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy ellepje a hagymával összekevert babot. Sóztam, borsoztam és hűtőbe tettem, hadd érjenek össze az ízek.
Nagyon finom lett, pedig én nem is szeretem a babot ;-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése