2009. augusztus 6., csütörtök

Sajtos zöldbabtorta


Hozzávalók: egy adag pozsonyi tészta ( 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 1 dkg porcukor, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 tk. só, kenyérsütőben dagasztva, 20 percet pihentetve)
10 dkg juhsajt kockára vágva, 40 dkg zsenge zöldbab 1,5 cm-re darabolva, 40 dkg karikára vágott főtt burgonya, 2 vöröshagyma apróra vágva, egy ek. vaj, egy ek. olívaolaj, só, bors, 5 dkg reszelt trappista sajt

A zöldbabot lobogva forró sós vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. Az olaj és a vaj keverékén megfuttatjuk a hagymát, majd pár percig pirítjuk rajta a babot és a főtt krumplit, sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a túrót és a sajtot és jól elkeverjük. A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk, kerekre nyújtjuk. A nagyobbal kibélelünk egy tortaformát, hogy az oldalára is jusson. Beletöltjük a tölteléket, egyenletesen eloszlatjuk, majd a maradék tésztával beterítjük. A tetejére pár lyukat szúrunk, hogy a gőz távozhasson. Tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Apánknak nem igazán jött be, de a csajoknak és nekem nagyon ízlett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése