Reggeli
1 szelet barna kenyér
2 szelet pulykamell sonka
10 g light margarin
2 db retek
Tízórai
1 túró rudi
Ebéd
80 g sárgaborsó, 1 ek. liszt, 1 ek. olaj, negyed fej vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, babérlevél
1 szelet párolt sertéskaraj
A sárgaborsót megmossuk, majd négy órára beáztatjuk. Ebben a vízben tesszük fel főni. Zúzott fokhagymával, egészben hagyott vöröshagymával, babérlevéllel ízesítjük.Mikor már majdnem puha sózzuk, borsozzuk. Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, amit pirospaprikával színezünk. Besűrítjük a főzeléket.
A karajt én párológépben készítettem el, sóztam, borsoztam előtte.
Uzsonna
1 alma
Vacsora
2 db tojás, 0,5 dl 1,5%-os tej, fél szál reszelt sárgarépa, olaj, 1 db paradicsom
1 szelet barna kenyér
A két tojást a fél deci tejjel felvertem, belereszeltem a répát és kevés olajon palacsintasütőben omlettet sütöttem belőle. Szeletelt paradicsommal tálaltam. A lányoknak is készítettem egy adagot belőle, Dorka csak turkálta, de Lilkó bevágta az egészet, még a barna kenyeret is.
Reggeli finom volt, ebéd felejthető, vacsora érdekes, de finom. Bár az uzsonnára megevett alma nekem olyan étvágyat csinált, hogy szerintem a vasszeget is megettem volna vacsorára, ha az van a menüben.
Mai kenyerünk: Friss és Ropogós Kft. Teljes kiőrlésű kenyér 500 g
Vettem tk. lisztet, holnaptól a csajok mennek már oviba, lehet, hogy próbálkozok a sütéssel majd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése