Reggeli:
1 doboz gyümölcs joghurt
5 szem korpás keksz
2 dl narancslé
Tízórai:
1 db müzliszelet
Ebéd:
10 dkg csirkemell, 5 dkg csiperkegomba, 1 tk. olaj, negyed vöröshagyma, 1 tk. liszt, petrezselyem, kakukkfű, só, bors
20 dkg burgonya, 1 dl 1,5%-os tej, 1 tk. margarin, szerecsendió, só
Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük a csíkokra vágott csirkehúst és alaposan megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzátesszük a megmosott, vékonyra szelt gombát és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, meghintjük liszttel, kevés vizet öntünk alá és kiforraljuk.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és kevés sóval ízesített vízben megfőzzük. Amikor megpuhul leszűrjük és forrón áttörjük. Belekeverjük a margarint, a forró tejet és a szerecsendiót. Alaposan kikeverjük.
Uzsonna:
1 alma
Vacsora:
75 g szardínia, 10 g light margarin, mustár, citromlé
1 szelet barna kenyér pirítva
A szardíniát lecsöpögtetjük, villával összetörjük, kikeverjük a margarinnal, mustárral és citromlével. A kenyérre kenve fogyasztjuk.
Eddig ez volt a legjobb nap. Az ebéd is finom volt, bár a párom szerint lehetett volna még legalább kétszer akkora az adag. Este bűnöztünk, mert megittuk a maradék, fejenként 3-3 dl narancslevet. Csak, hogy meg ne buggyanjon ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése