2009. szeptember 14., hétfő

Mindent bele egytál



Volt kb. 60 dkg csirkemellem. Jó vékonyra kiklopfoltam őket és megsóztam mindkét oldalukat, majd az egyik oldalukra őröltem frissen egy kis színesborsot. Fél kg krumpli meghámoztam és vékonyra gyalultam. Egy tűzálló tálat kivajaztam és a krumpli felét szétterítettem az alján. Készítettem egy besamel mártást és 40 dkg főtt zöldséget kevertem el benne. 3 dl főzőtejszínt sóztam, borsoztaml, beleütöttem egy egész tojást és reszeltem bele 10 dkg sajtot. Felével meglocsoltam a krumplit, ráfektettem a húst, arra rákentem a besamel-es zöldséget és befedtem a maradék krumplival. Meglocsoltam a maradék tejszínnel és reszeltem rá még egy kis sajtot. 70 percet sült 180 fokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése