2010. június 23., szerda

Marcipánfagyi



Olyan finom lett a képviselőfánk tölteléke, hogy úgy gondoltam, gyorsan főzök még egy adag krémet fagyinak is.

1 tojás
2 tojás sárgája
1,5 dl tej
12 dkg cukor
két rúd vanília

Gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűlés után belekeverünk három deci kemény habbá vert tejszínhabot, pár csepp mandulaaromát és öt deka reszelt marcipánt.
Mivel elég krémes, nem kell hozzá feltétlenül fagylaltgép. Tegyük a mélyhűtőbe és fél óránként keverjük át.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon szimpi recept! :) Feltétlenül kell bele az aroma, vagy elég a marcipán is?

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Szerintem csak marcipánnal is finom, ha idegenkedsz az aromától. Ki kell próbálni ;-)
    Legfeljebb jobban dominál benne a vanília.

    Judit

    VálaszTörlés
  3. Izgalmas, biztos nagyon finom lehet

    VálaszTörlés