2009. június 15., hétfő

Hűsítő képviselőfánk


Tészta: 2 dl vizet egy csipet sóval és 10 dkg vajjal v. margarinnal felforralunk, majd 20 dkg lisztet egyben hozzákeverünk és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve egyenként beledolgozunk öt tojást, én robotgéppel kavartam. Forró sütőben sütöttem, míg aranybarna nem lett a teteje. Ha több időm van akkor csillagcsöves nyomózsákkal kerül a tészta a sütőbe, de most csak simán kanállal adagoltam.
Krém: két citrom és egy lime reszelt héja, és leve; 20 dkg porcukor;két evőkanál étkezési keményítő; két deci tejszín. Ezeket összeforraljuk és a hűtőbe tesszük, a legjobb előző este elkészíteni és egy éjszakára hűtőbe tenni, ha nincs ennyi időnk, segíthet rajtunk a mélyhűtő. A citromos krémet 250 g mascarpone sajttal elkeverjük és robotgéppel habosra verjük. A kihűlt tészták tetejét levágjuk, a közepébe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük a kalapokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése