2009. június 11., csütörtök

Töltött pizza "szívesen"


Tészta: 3.5 dl víz, 50 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 ek só, 2 kk oregeno, bors, cukor, 1 cs szárított élesztő, 1 ek olaj. (a töltelékbe való szárított paradicsom olaját használtam most hozzá)
Az élesztőt kevés cukros langyos vízben megfuttatom, majd a hozzávalókból géppel tésztát dagasztok, hagyom duplájára kelni (jénaiban szoktam keleszteni). Kinyújtom és a kicsi dobozos Milka szív alakú bonbon műanyag tartójával kiszúrom (lehet kartonból kivágott mintát is körberajzolni és késsel kivágni), hogy páros legyen. Az egyik felére halmozom a tölteléket, beborítom a másikkal és villával a szélét összenyomkodom körben.
Töltelék: 20 dkg szárított paradicsom (napraforgóolajban oreganóval és fokhagymával) két evőkanál saját olajával, és öt bazsalikomlevéllel összeturmixolva (nem lesz homogén massza, de nem baj), füstölt, pácolt pulykasonkacsíkok, reszelt sajt. Kb. 20 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése